Au Pair i olika länder

Australien Frankrike Italien Spanien Schweiz Storbritannien USA

Australien

Att resa till Australien som au pair ger, förutom en spännande resa med nya erfarenheter, även möjlighet till fantastiska naturupplevelser.

Här finns några hemsidor som arbetar med att hjälpa dig som vill jobba som au pair i Australien.

www.aupair-australia.net - "Welcome to Aussie Au pair, Our agency is an Australian Registered Business Matching Au Pairs with Families in Australia and Internationally since 2005"

www.aupairguiden.se - "Det finns enormt mycket att se i Australien och du kan uppleva alltifrån snöiga berg till stekheta öknar och djungel. 
En au pair kallas för demi au pair eller demi pair i Australien då man även förväntas att studera under sin vistelse."

www.avista.nu - "Nytt och fortfarande exotiskt för oss nordbor är Australien, en kontinent fylld av kontraster. Här finns en blandning av österländskt och västerländskt, storstäder och fantastisk natur som inbjuder till upptäcksfärd."

www.peekaboochildcare.com"Att arbeta som en au-pair är en otrolig chans att förbättra din engelska och uppleva en helt ny kultur. Men den kanske viktigaste anledningen är att du får en otrolig livserfarenhet, blir mer självständig och kommer att få värdefulla kunskaper i engelska."

www.scandinavianinst.se"Att resa som Au Pair till Australien ger dig en unik möjlighet att uppleva landet ”Down Under”, känt för sin avslappnade livsstil, stränder, surfing och dykmöjligheter"

www.familymatch.com.au - "Family Match Australia Au Pairs has been trading since 1997, and service all areas of Australia."

Bloggar:

Om du hade tänkt att arbeta som au pair i Australien så kan det vara bra att läsa lite innan om personer som gjort samma eller liknande resor. Här är några länkar som kan hjälpa dig att hitta bloggar med egna erfarenheter och tips.

fridaamanda.webblogg.se - Frida skriver om sina upplevelser som au pair och backpacker i Australien. I hennes blogg finns mycket information om vardagslivet i Australien och tips till de som ska åka dit. Man kan även ställa frågor och läsa svar på andras.

camillajacobson.blogg.se - Camilla skriver i sin blogg om vad man behöver tänka på som au pair i Australien. Hon har gjort upp en "Au pair guide" som är lättförstådd och som innehåller både nödvändiga saker att tänka på, och även egna tips på vad man bör tänka på.

www.resdagboken.se - Den här hemsidan är bra för att läsa om andra som även de är/ska till Australien som au pair. Man kan även ganska lätt få svar på sina frågor.

Frankrike

Här är några länkar för att underlätta för dig som vill söka som au pair till Frankrike.

www.aupairguiden.se - "Frankrike är världens populäraste turistdestination och för många (amerikanare) är Eiffeltornet synonymt med Europa."

www.levaiparis.se - "Att åka till Paris som au pair är populärt. Det finns många familjer, både med svenskt påbrå och helfranska, som gärna anställer svenska killar och tjejer. Här finns tips om hur du kan hitta en lämplig familj."

www.sts.se - "Frankrike är en populär destination för många svenskar som vill arbeta som au pair i Europa och som också vill förbättra sina språkkunskaper i franska."

www.europa-pages.com - "List of French agencies who place au pairs with families around France."

www.afj-aupair.org - "Each year, AFJ places more than 400 Au Pair girls (and some boys) in all parts of France"

www.aupair-world.net - "Have a look at thousands of au pair and host family profiles online."

www.findaupair.com- "World's largest site for au pair and nanny jobs. The best au pair and nanny jobs and childcare services."

Bloggar:

Att jobba som au pair i Frankrike är ett populärt val. Men om du hade tänkt att åka dit så är det alltid bra att ha lite bakgrundsinformation. Här har vi samlat ett antal bloggar om ämnet.

jennyaparis.blogg.se - Jenny har arbetat som au pair i Paris. Hon skriver om vardagslivet som au pair i Frankrike.

aupairparis.blogg.se - Hanna skriver om sitt liv som au pair i Saint Germain en Laye, en förort till Paris. Där tar hon hand om tre barn och bloggar om sina upplevelser.

snyggelin.wordpress.com - Elin arbetar som au pair i Frankrike. Hon skriver mycket om vardagliga händelser och erfarenheter.

mathildasorensen.blogg.se - Mathilda jobbar som au pair en liten bit utanför Paris, Frankrike. Hon tar hand om två barn och skriver om sitt vardagsliv och vad det innebär att vara au pair i just Frankrike.

jenesuispas.blogg.se - Isabell arbetar som au pair i Frankrike där hon tar hand om tre barn. I sin blogg skriver hon om sitt liv i Frankrike och om hur det är att vara au pair.

Berättelser:

Hanna i Frankrike Upplagd 2011-11-22

Italien

Om man väljer att åka till Italien som au pair så får man garanterat en resa man aldrig glömmer! Nedan följer lite hjälp för den som vill arbeta som au pair i Italien, eller endast vill veta mer.

jcraus.com - Information om vad man kan förvänta sig om man är au pair i Italien.

aupairconnect.com - Leta upp familjer.

internationalaupairitaly.com - En hemsida med allt du behöver veta och göra för att bli au pair i Italien.

aupair-world.net - Information och möjlighet att söka familj.

lifeinitaly.com - Mycket information och länktips. Även mycket fakta om Italien som land.

geovisions.org - Information.

findaupair.com - En hemsida där man kan hitta en värdfamilj.

greataupair.com - Hitta familjer och information.Bloggar:

Om du har planerat att resa till Italien som au pair så kan du här under hitta en del länkar till personer som redan har gjort den resan.
Du kan läsa om vardagen i Italien, vad det innebär att jobba som au pair och tips till den som ska åka.

louisehelenafunseth.blogg.se - Louise jobbade som au pair i Milano, Italien, där hon tog hand om en 8-årig pojke.
Hon skriver mycket om hur det är att anpassa sig till ett nytt land och om vardagen i Italien för en au pair.

nathaliewallenthin.se -  Nathalie skriver om sin resa till Italien. Hon beskriver mycket av vardagen och vad man kan hitta på.

www.italiengruppen.se -  Karin svarar på frågor och skriver ner tips och idéer till den som funderar på att resa, jobba eller flytta till Italien.

nonparlolitaliano.blogspot.com - Heather jobbade som au pair i Italien och tog hand om tre barn. Hon skriver mest om sevärdheter och
vad man kan hitta på när man besöker Italien, men även om vardagen som au pair.
OBS: Denna blogg är på engelska

myragnarsson.blogspot.com - My skriver om sin tid som au pair under fyra månader i Italien och även om sin tid som au pair i Frankrike.
Det finns mycket att läsa om vardagsgöromål och en hel del fina bilder att kolla på.

italienaupair.wordpress.com - Angelica jobbar som au pair i Novara, Italien, där hon tar hand om en liten pojke på snart två år.
Hon lägger upp mycket egna bilder och skriver ner egna tankar och funderingar

Schweiz

Att åka till Schweiz är att kombinera en jobbresa med trevliga människor, en hemmastadd kultur och en fantastisk miljö.

Schweiz är det perfekta resmålet för dig som älskar att vara ute i naturen men inte vill uppleva alltför stora kulturchockar. Här kommer några länkar till hemsidor som kan hjälpa dig hitta rätt om du vill vara au pair i Schweiz.

Greataupair.com - Information om vad du behöver för att jobba som au pair i Schweiz och även möjlighet att leta familj.

Easyaupair.com - Grundläggande fakta om vad au pair innebär och även en möjlighet att hitta familjer.

Newaupair.com - Vad man har för rättigheter och skyldigheter som au pair i Schweiz.

Findaupair.com  - Familjer som söker au pair.

Aupairguiden.se - Information om Schweiz som land och tips till de som vill arbeta som au pair där.

Aupairsearch.com - Sök familjer.


Bloggar:

Om du vill resa till Schweiz som au pair så kan det vara bra att läsa på lite innan om landet och vardagen.
Här kommer ett par länkar med information och tips från människor som har rest som au pair till just Schweiz.

johannaspratstund.blogg.se - Johanna skriver i sin blogg om sina tre år som au pair i Schweiz.
Hon skriver mycket om sin vardag som au pair och om vad man kan hitta på under sin lediga tid.

elinph.devote.se - I sin blogg skriver Elin om sin tid som au pair i Schweiz, där hon tar hand om tre barn. Hon skriver mycket om sin vardag och sina resor i landet.

emmaolinsvensson.blogg.se - Emma har jobbat som au pair i Schweiz och skriver i sin blogg om sin
vardag och om sina tankar.

kajsaischweiz.blogspot.com - Kajsa jobbar som au pair i Lausanna, Schweiz.

martus.bloggspace.se - Martina skriver i sin blogg om vardagen som en au pair i Schweiz.

Spanien

Researrangörer:

Länkar till företag som tar hand om au pair resor i Spanien:

aupairinspain.com - "Culture & Friends offers to our participants a high quality and personal all- inclusive service in order to make the program a rewarding and educational opportunity for all."

spanienonline.se - "Vi erbjuder möjligheten att kombinera din aupairvistelse med spanskstudier."

aupairguiden.se - "Josefin berättar om sina erfarenheter och varför det ger s mcyket att bli au pair."

aupairspain.com - "AU-PAIR SPAIN is a personal agency and is different from automatic website-based searches precisely in that it gives a human touch and personal contact to candidates and families that Internet cannot offer."

planetaupair.com - "We were formed with the purpose of facilitating opportunities for young people to visit and learn about different countries in order to better understand the peoples, and become familiar with the history and culture of each country as well as to improve their language proficiency."

Bloggar:

För dig som vill jobba som au pair i Spanien så är det en bra idé att läsa igenom bloggar från de som redan har genomfört en liknande resa. Detta kan hjälpa en att få en inblick i vardagslivet i Spanien, men också en chans att få svar på frågor man har.

Här nedan följer ett antal länkar till olika bloggar som följer, eller har följt, personer som har valt att åka till Spanien som au pair.

mittlivsomaupair.blogg.se - En svensk flicka vid namn Anna som jobbat som au pair i Spanien, Anchuelo (ett antal mil utanför Madrid).

spanien-fakta - En kategori i bloggen "mittlivsomaupair", fakta om trafik och språk m.m. i Spanien.

linne.webblogg.se - Linnea har jobbat som au pair i norra Spanien och skriver om sina upplevelser och vardagsliv i sin blogg.

mikaelano.blogg.se - Mikaela har skrivit en blogg om sina upplevelser som au pair i Pamplona, norra Spanien.

www.swedesinspain.se - Information om Spanien från en Svensk/Spansk tjej som bosatt sig i Madrid. Hon skriver om nuläget och lägger upp allmän fakta på ett lättillgängligt sätt.

Storbritannien

Ett populärt resmål för de som vill lära sig mer engelska och samtidigt inte resa så långt bort.

Här är några länkar till hemsidor som kan hjälpa den som söker jobb som au pair i England.

www.mikso.se - "När vi fått din ansökan försöker vi hitta den rätta familjen till dig. Men det är du och familjen som ska vara överens om att du ska bli deras Au Pair."

www.peekaboochildcare.com - "Vi försöker att välja de allra bästa familjerna till vår förmedling."

www.sts.se - "STS Au Pairs kunniga och erfarna personal hjälper dig att komma igång med din ansökning och ger dig bästa tänkbara stöd inför din kommande au pair-tid."

www.aupairguiden.se - "London är givet för de som önskar uppleva en riktig världsmetropol och allra vanligast att åka till."

www.aupairs.co.uk - "The AuPairs JobMatch service operates world-wide and provides a stress free way of finding a job as an AuPair. We have over 14,000 registered AuPairs actively looking for work."

www.aupairads.com - We offer a place where families can meet great Scandinavian au pairs and au pairs can find great host families in Europe.


Bloggar:

Om du är intresserad av att arbeta i England som au pair så kan det vara bra att läsa på lite först om andras erfarenheter och tips. Vi har här samlat flera länkar till bloggar om ämnet.

babysitterengland.blogg.se - Catrina skriver om sitt liv som au pair i Codicote, England. Där tog hon i ett år hand om ett barn och skriver på sin blogg om sina tankar och erfarenheter.

fulias.blogg.se - Julia skriver på sin blogg om livetsom au pair i Newcastle, England. Hon skriver mycket om sina egna erfarenheter och om hur vardagslivet i England kan vara.

elinslondon.blogg.se - Eln skriver om sina erfarenheter som au pair i Barnes, England, där hon tog hand om tre barn. Det är inte hennes första resa som au pair och hon skriver mycket om vad en vardag för en au pair innebär.

emminlondon.blogg.se - Emilié skriver om sin tid i Surbiton, England, där hon jobbade som au pair.Hon skriver mycket om sitt vardagsliv och om hur det är att vara au pair.

www.sts.se/au-pair-bloggar-england/ - Länkar till flera olika bloggar från au pairer i England.

Berättelser:

Nathalie i England Upplagd 2011-11-21

USA

Att jobba som au pair i USA är ett populärt val.

Här kommer några länkar till hemsidor som hjälper personer som vill jobba som au pair i USA.

sts.se - "STS Au Pair finns där för dig både före och under ditt au pair-år."

scandinavianinst.se - "Som Au Pair genom våra program får du chansen att uppleva en ny kultur och bredda din utbildning, samtidigt som du delar det dagliga livet med en amerikansk familj och tar hand om deras barn. Förbered dig på ett händelserikt amerikanskt äventyr och ett oförglömligt år!"

culturalcare.se - "Cultural Care Au Pair är ett kulturellt utbytesprogram som erbjuder dig möjligheten att arbeta som au pair, studera och resa i USA."

interexchange.org - "Get ready for a fun, challenging, and life-changing year as an au pair in the United States. From the time you arrive at your orientation in New York City to the moment you say goodbye to your host family, you’ll be fully immersed in American life and culture. "

aupairinamerica.com - "This is your opportunity to have the adventure of a lifetime, make new friends from around the world, live with an American family, work with children, study something new, improve your English skills, explore the US"

aupair.com - "You have the possibility to register as an Au Pair or Nanny. It is possible that you will be contacted by one of them.
Once you are signed in, you can search for families"

Bloggar:

Om du vill resa till USA och jobba som au pair så kommer här under tips på bloggar som du kan läsa för att få mer information om vad som gäller i just USA.

mathildaaupair.blogg.se - Mathilda skriver om sina två år som au pair i Albany, USA, där hon tog hand om fyra barn. Bloggen innehåller mycket tips till blivande au pairer och även många egna erfarenheter.

usaaupair.blogspot.com - Jenny har bloggat om sina upplevelser i Westport, USA, där hon jobbade som au pair och tog hand om tre barn.

louisesa.blogg.se - Mellan åren 2088-2009 så jobbade Louise som au pair i Albany, USA. Hon skriver mycket om sina egna upplevelser och vardagslivet i USA.

aupairiusa.webblogg.se - M skriver om sina erfarenheter när hon jobbat som au pair i Seattle, USA. På bloggen finns många bilder och beskrivningar om vardagslivet och vad det innebär att jobba som au pair.

sts.se/sweden/ap/start/stories/bloggar - Länkar till många olika bloggar som har med au pair-arbete i USA att göra.

Berättelser:

Mathilda i USA Upplagd 2011-11-20