Artiklar om Au Pair

Hitta din värdfamilj

Upplagd 2011-08-25

Att jobba som Au Pair är ett ansvarskrävande jobb och det idealiska är att man hamnar i en familj som man fungerar bra tillsammans med.
Men innan man väljer familj så måste man välja land. Vilket land passar just dig bäst?
Valet är förstås beroende på vad du vill lära dig förs språk, vad du vill lära dig för kultur och vart du vill åka.

En hjälp när du ska välja område och land kan vara att läsa en logg eller recension från en som tidigare har arbetat som Au Pair eller arbetar som det just nu.

Din värdfamilj kan du hitta antingen genom en hemsida för just Au Pair-jobb, eller genom egna kontakter eller annonser.

En viktig sak att tänka på är att se till att hemsidan eller familjerna verkar pålitliga så att du inte blir lurad! Ge inte ut personliga uppgifter för snabbt.

 

Om du har bestämt ett resmål så är det bara att börja leta efter familjer i det land, och det område i landet, som du vill åka till.

Om du är öppen för områden i landet så kan du leta efter familjer i hela landet och den låta den bästa träffen bestämma vart du hamnar.

När du letar familj så ska du tänka på vad både du och dom är ute efter. Oftast så står det vilka arbetsuppgifter som du förväntas utföra på deras kontakt-profil och du kan då kolla av att du har erfarenhet att utföra dessa. Tid är även det en viktig faktor, hur länge vill du jobba som Au Pair och hur länge vill familjen att du ska stanna?

Nästa steg i ditt val av familj blir att prata med dom, välj ut dina "favoriter" och prata med dom, på mejl men även gärna på skype eller liknande så att ni får en mer personlig kontakt.
Det är viktigt att känna att du och värdfamiljen är överens om vad du ska göra i ditt arbete och att ni kan komma överens på ett personligt plan.
Om allt känns bra efter att ha pratat med familjen ett tag så är det bara att köra på och hoppas på en oförglömlig resa!

Visa fler artiklar

Visa äldre artiklar