Artiklar om Au Pair

Bedrägeri

Upplagd 2011-12-28

Att resa som au pair innebär vissa risker, ett exempel på detta är vad de två tjugoåriga kompisarna Johanna Lindström och Sara Zettergren utsattes för i augusti förra året.

Det  började med att Johanna och Sara lade upp sig som intresserade på en aupair-hemsida där de sedan snabbt blev kontaktade av en mamma i en familj i USA.
Allt verkade fungera bra och mamman gav ett tips om en agentur som kunde hjälpa dem att komma iväg: Eastern Travel.

 

Flickorna kontaktade agenturen och fick veta att de behövde sätta in pengar för att få sina visum, flygbiljetter, internationella körkort och arbetstillstånd. De satte in sina pengar och förberedde sig på att åka, vilket inkluderade att säga upp sig från sina jobb och ha en avskedsfest.
Det var först när agenturen bad dem sätta in 9.000 kronor för att en person skulle kunna komma till Sverige med deras visa som Johanna började ana oråd. Hon kontaktade Arlanda som sa att det inte var så det fungerade. Efter detta kolla de upp mer om företaget och fick då reda på att Eastern Travel är ett existerande företag, men de arrangerar resor till asien och inga a pair resor över huvud taget.

Till TV4nyheterna säger Johanna:

"– Jättetråkigt. Inte bara föra att man har förlorat massa pengar, utan för att man har sagt upp sig från jobbet och haft avskedsfest."

 

Sammanlagt så blev Johanna och Sara lurade på mer än 100.000 kronor.

 

Det är viktigt att kontrollera alla uppgifter man får av den agentur som man väljer att använda sig av, det är även viktigt att hålla bra kontakt med familjen så att man vet att man inte blir lurad och att de är seriösa.
Det är alltid bra att söka information om tidigare personers erfarenheter om agenturen, och  ibland familjen, detta kan ge en en inblick i vad man ska vänta sig.

Visa fler artiklar

Visa äldre artiklar