Artiklar om Au Pair

Risker

Upplagd 2011-09-09

Att jobba som au pair i ett främmande land är ofta en underbar upplevelse men innebär så klart även risker.

 

Man kan hamna i en familj som ser på en mer som en piga än en familjemedlem och det kan leda både till argument eller om man inte vill bråka till att man blir utnyttjad.

Om man åker med ett företag så brukar de generellt sett ha kollat upp familjerna innan men man får då räkna med att betala avgifter till företaget, det kan däremot visa sig vara värt pengarna och pappersarbetet när man vill byta familj och är ensam i ett främmande land.

För att få en koll på vilka risker att jobba som au pair innebär så kan man prata med andra personer som jobbat som au pair på forum eller mejl.

 

Det smidigaste är om man känner någon personligen som vill ha en au pair i landet som man vill åka till, eller om någon man känner känner någon. Det blir alltid en ökad trygghet om man i förväg vet vilka man ska jobba hos.

En generell regel innan man åker på resan är att ska prata mycket med familjen innan, helst även över skype så att man får en bra kontakt redan innan, då blir själva mötet mycket enklare.

 

USA har förvisat personer som jobbat som au pair i landet som de har fått reda på har jobbat svart genom olika forum. Att jobba illegalt som au pair innebär en stor risk då både den anställde au pairen och familjen som anställer kan bli bestraffade. Man löper även risk att hamna i knipa hos familjen och då har man ingen som kan hjälpa en.

Om man ändå väljer att jobba svart så ska man se till att vara ytterst noggrann med sitt val av familj och inte ge ut det till någon.

 

Visa fler artiklar

Visa äldre artiklar